Fossiele en Duurzame brandstoffen

Wat zijn nou eigenlijk fossiele en duurzame brandstoffen ? Dat ga ik je vertellen in dit kopje van mijn blog. Ik ga je uitleggen wat het nou precies zijn.

We beginnen met fossiele brandstoffen,
Fossiele brandstoffen zijn brandstoffen van dode dieren en plantencellen. Voorbeelden daarvan zijn : Olie, Steenkool, Aardolie, Aardgas.

Het nadeel van fossiele brandstoffen is dat ze op kunnen raken. Het is namelijk niet zo dat ze blijven bij groeien. En nog een nadeel van fossiele brandstoffen is dat het ook nog is slecht is voor het milieu, want als er fossiele brandstoffen worden verbrand komt er CO2 vrij. Die CO2 kan wel worden opgenomen door planten, maar niet alles en dat is slecht voor de ozonlaag.

Duurzame brandstoffen zijn brandstoffen die niet op kunnen raken. Duurzame brandstoffen zijn ook niet slecht voor het milieu. Als je aan duurzame brandstoffen denkt dan denk je waarschijnlijk aan : Water, zonnen en wind energie. Die drie dingen worden met verschillende dingen gebruikt, want ze kunnen alle drie niet opraken, behalve als het wind stil is of als de zon niet schijnt. Die brandstoffen worden gebruikt in verschillende dingen. Windmolens, Zonnepanelen, dammen, waterrat enz.

Als je dat soort dingen gebruikt dan is dat goed voor het milieu, ,maar die dingen zijn niet zo goedkoop, want als jij op je dak een paar zonnepanelen wilt hebben dan kost je dat best wel wat geld. Ook kost het veel geld om windmolens te bouwen.

Even samengevat : Duurzame brandstoffen zijn veel beter dan fossiele brandstoffen !

 

Advertenties

Eén reactie op “Fossiele en Duurzame brandstoffen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s