Water

Water. Je drinkt het uit de kraan, je ziet het in een rivier, je zwemt er in, je ziet het in zee en misschien zwemt jou goudvis er wel in. Je kunt het bijna overal vinden, het zit zelfs in je eigen lichaam. Wist je dat jouw eigen lichaam voor bijna 63 procent uit water bestaat en de aarde is voor bijna 71 procent bedekt met water. Dat is dus maar 29 procent aan land !! Maar wat is water nou eigenlijk ??

Een waterdruppel bestaat uit 2 waterstof atomen en uit 1 zuurstof atoom. Die maken samen een watermolecuul ( een waterdruppel ).Maar in water leven ook allemaal dingen. Denk maar is aan vissen en aan water planten. Die leven van het water. Als er geen water zou zijn dan zou er ook geen leven kunnen zijn. Want je hebt water nodig of niet uit te drogen. Ieder organisme heeft water nodig om niet uit te drogen.

En hoe komt het nou eigenlijk dat het regent ?

Je weet vast wel dat er in Nederland heel veel kleine slootjes en rivieren zijn. Die monden uiteindelijk toch weer uit in de zee. Als de zon dan schijnt dan word dat water warm. Door de warmte gaat het water condenseren. boven in de lucht.

Advertenties

Eén reactie op “Water

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s